Σχολικές Δραστηριότητες

Jul 24, 2024, 1:52
Βιωματικές δράσεις προβληματισμού και ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία!
1422
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Βιωματικές δράσεις προβληματισμού και ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία!

05 Δεκεμβρίου 2017

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία (3/12) πραγματοποιήσαμε στο σχολείο μας βιωματικές δράσεις προβληματισμού και ευαισθητοποίησης της μαθητικής μας κοινότητας.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Ειδικής Αγωγής του Σχολείου μας κ. Κώστα Τσιρίκα, με παιγνιώδη τρόπο να μπουν στον κόσμο των ατόμων με ειδικές ανάγκες και να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και να αναγνωρίσουν ταυτόχρονα τις ειδικές τους ικανότητες και δεξιότητες...

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες». Κάθε χρόνο εστιάζει σε διαφορετικό θέμα!

Το θέμα της συγκεκριμένη ημέρας είναι "η πλήρης συμμετοχή και ισότητα", η οποία ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών, και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 21:46

Σχετικά Άρθρα