Εκδρομές

May 25, 2024, 17:01
Photos από την τριήμερη εκδρομή (ενημερωμένο)
3697
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Photos από την τριήμερη εκδρομή (ενημερωμένο)

05 Ιουνίου 2015

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορείτε να βλέπετε photos από την εξέλιξη της τριήμερης ψυχαγωγικής - εκπαιδευτικής εκδρομής του Σχολείου μας.

1η μέρα:

Η αρχική photo είναι από την επίσκεψη στο ιστορικό Χάνι της Γραβιάς...

Ακολουθούν δύο photos από την επίσκεψη στο εντυπωσιακό Μουσείο των Δελφών...

Στάση για έναν καφέ στο πανέμορφο Γαλαξίδι, την παραθαλάσσια κωμόπολη της περιοχής Παρνασσίδας του νομού Φωκίδας. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου και συγκεκριμένα στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ιτέας. Είναι αρκετά γνωστό για τη ναυτιλία που είχε αναπτύξει τον προηγούμενο αιώνα καθώς και για τη γραφικότητα του.

Γι'αυτό και το καλοκαίρι προσελκύει αρκετό κόσμο.

2η μέρα:

Από τη βροχερή Ναύπακτο...

Στο ιστορικό Μεσολόγγι...

3η ημέρα (παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής):

Στο γεφύρι της Άρτας...

Ο πρώτος μας σταθμός την τελευταία μέρα της εκδρομής μας ήταν η λιθόκτιστη γέφυρα του ποταμού Αράχθου, του 17ου αιώνα μΧ, στην πόλη της Άρτας, που έγινε πασίγνωστη από το ομώνυμο θρυλικό δημοτικό τραγούδι το οποίο αναφέρεται στην "εξ ανθρωποθυσίας" θεμελίωσή του. Ο ίδιος όρος αποτελεί επίσης σύγχρονη μεταφορική έκφραση όταν αναφέρονται έργα τα οποία αργούν να ολοκληρωθούν όπως και στο θρύλο του τραγουδιού ("Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν").

Στο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων του Βρέλλη, στα Γιάννινα...

Το σημαντικό αυτό μουσείο είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου-του Παύλου Βρέλλη, που για 13 χρόνια εργάστηκε ακατάπαυστα, αποκλειστικά γι' αυτό το έργο. Σκοπός του ήταν να αναπαραστήσει Ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε φυσικό μέγεθος μέσα στους χώρους του μουσείου. Έτσι θα μπορούσε να παρουσιάσει τους ήρωες και τον ρόλο που διαδραμάτισαν, στους αντίστοιχους χώρους. Με δικές του ιδέες, μελέτες και πολλή προσωπική εργασία, έφτιαξε χώρους και ανθρώπους, για να βοηθήσει τον θεατή να βιώσει γεγονότα που πέρασαν. Το Μουσείο φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας.

Eπόμενος σταθμός μας, τα Γιάννινα και τα γραφικά σοκάκια του νησιού της λίμνης...

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 14:00

Σχετικά Άρθρα