Επικαιρότητα

Apr 27, 2024, 14:37
Χριστουγεννιάτικη γιορτή!
1495
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Χριστουγεννιάτικη γιορτή!

22 Δεκεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας.

Την γιορτή μας την τίμησαν με την παρουσία τους η γερόντισσα Αικατερίνη η οποία είναι ηγουμένη στο μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ στην Κουνταριώτισσα, ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων και οι γονείς των μαθητών.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της διευθύντριας κ. Τζημαγιώργη Δήμητρα, κατόπιν πήρε το λόγο η γερόντισσα Αικατερίνη μας ευλόγησε και μας ευχήθηκε για τις γιορτές. Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Χαριτάκης Ιωάννης, ο οποίος πρόσφερε στην γερόντισσα ένα Λεύκωμα με Βυζαντινές εικόνες.

Την γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες των τμημάτων Α, Β1, Β2 κ.κ. Τοπαλίδου Μελίνα, Θεοδοσία Δασκαλάκη, Μαρία Τσιτουρίδου και η μουσικός του σχολείου μας κ. Ξένια Κωνσταντινίδου. Οι μικροί μαθητές μας παρουσίασαν  "Το χριστουγεννιάτικο δέντρο διηγείται",  όπου ένα μικρό χριστουγεννιάτικό δέντρο μας διηγείται την ιστορία της γέννησης του Χριστού.

Μας παρουσίασαν "Τα καλικαντζαράκια", εδώ η ελληνική παράδοση τοποθετεί τους καλικάντζαρους στο 15ημερο των Χριστουγέννων να κάνουν ζημιές στα σπίτια των χριστιανών.

Οι μικροί μαθητές μας τραγούδησαν με τις γλυκές φωνούλες τους, κάλαντα της Μακεδονίας, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μας τραγούδησαν ένα τραγούδι στη γαλλική γλώσσα.

Τα παιδιά εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας.

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, ευλογία και ειρήνη !

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 17:05

Σχετικά Άρθρα