Τάξεις

Mar 19, 2024, 12:18
Οι μέρες που περνάμε μέσα από το ημερολόγιο ενός 11χρονου παιδιού
1737
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Οι μέρες που περνάμε μέσα από το ημερολόγιο ενός 11χρονου παιδιού

04 Απριλίου 2020

Μια πολύ καλή δραστηριότητα που μπορούμε να υιοθετήσουμε αυτές τις ημέρες, είναι να φτιάξουμε ένα ημερολόγιο και να καταγράφουμε όσα ακούσαμε, αισθανθήκαμε, μας χαροποίησαν ή μας στενοχώρησαν.

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να καταγράψουμε σκέψεις ευχάριστες από το παρελθόν που δεν τις έχουμε ξεχάσει και μας ακολουθούν.

4/4/20

Όλον αυτόν τον καιρό με το θέμα του covid-19 έχω ανάμικτα συναισθήματα. Από την μία μεριά είμαι πιο πολλές ώρες με την οικογένειά μου, παίζουμε επιτραπέζια, παίζω με τον αδερφό μου στο ps4 και UNO, κάνω τις σχολικές εργασίες που μου στέλνει η κυρία μου, δεν ξυπνάω πρωί και έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Αλλά από την άλλη νιώθω σαν φυλακισμένος. Δεν μπορώ να βγω έξω και να παίξω με τους φίλους μου. Ούτε να έρθει κάποιος φίλος στο σπίτι μου ή να πάω εγώ και αυτό με στενοχωρεί πολύ. Οι γονείς μου κάνουν ότι μπορούν για να μας δουν χαρούμενους και καλά ψυχολογικά. Σήμερα έμαθα και ένα δυσάρεστο νέο και αυτό με στενοχώρησε ποιο πολύ.

Ευτυχώς στις ειδήσεις ακούω να λένε ότι η Ελλάδα έχει λίγα κρούσματα και αυτό με κάνει χαρούμενο. Θυμάμαι τα παιχνίδια με τους συμμαθητές μου, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού που παίξαμε τελευταία και όταν τα σκέφτομαι γελάω. Αλλάζει αμέσως η διάθεσή μου και πρέπει να σκέφτομαι συνέχεια ότι μένουμε σπίτι και για το δικό μας καλό αλλά και για τους συνανθρώπους μας.

Είμαι μεγάλο παιδί και πρέπει να ξέρω τις καταστάσεις, τις ευθύνες μου και τι πρέπει να κάνω.

Ναργιάννης Γιώργος, τμήμα Ε1 

Σχετικά Άρθρα