Σχολικές Δραστηριότητες

Apr 27, 2024, 9:19
Παρουσίαση του Ολυμπιακού Αθλήματος  Καράτε
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Παρουσίαση του Ολυμπιακού Αθλήματος Καράτε

30 Νοεμβρίου 2023

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στο σχολείο μας, ήρθαν εκπρόσωποι από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε οι κ.κ. Κατσαντώνης Ιωάννης και Παραστατίδης Χριστόφορος.

Παρουσίασαν στους μαθητές μας,  το ολυμπιακό άθλημα  καράτε. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν και συμμετείχαν βιωματικά με μεγάλο ενδιαφέρον στην παρουσίαση και επίδειξη του αθλήματος.

Ευχαριστούμε πολύ τους εκπρόσωπους –δασκάλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Ας δούμε με λίγα λόγια τι είναι καράτε και την ιστορία του.

TΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΡΑΤΕ

Η λέξη Καράτε είναι Ιαπωνική και σημαίνει «άδειο χέρι». Είναι μία πολύ επιστημονική τέχνη που χρησιμοποιεί με την αποτελεσματικότερο τρόπου όλα τα μέλη του σώματος για λόγους άμυνας. Ο ύστατος σκοπός του Καράτε είναι η τελειοποίηση του χαρακτήρα μέσω επίπονης προπόνησης και αυστηρής πειθάρχησης του μυαλού και του σώματος. Εκτός από ένα εξαιρετικό μέσο αυτοάμυνας, το καράτε είναι ένας ιδανικός τρόπος άσκησης. Αναπτύσσει την δύναμη, την ταχύτητα, την συναρμογή και την ετοιμότητα και είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ ΣΑΝ ΑΘΛΗΜΑ

Τα τελευταία χρόνια έχουν θεσπιστεί κανονισμοί για την πρόληψη των σοβαρών τραυματισμών των αντιπάλων καθώς το καράτε είναι ένα αγωνιστικό άθλημα. Οι αγώνες καράτε είναι ένα παιχνίδι αντανακλαστικών που απαιτεί εξαιρετικό χρονισμό, ταχύτητα, τεχνική, στρατηγική, αθλητικό πνεύμα και έλεγχο. Στη διάρκεια των αγώνων, όλα τα χτυπήματα, αν και εστιάζονται με δύναμη, πρέπει να σταματούν πριν την επαφή. Ενώ οι αγώνες είναι πολύ θεαματικοί, το αγωνιστικό καράτε θεωρείται από πολλούς εκπαιδευτές σαν ένα σκαλοπάτι και όχι σαν τον ύστατο στόχο της ανάπτυξης των καρατέκα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1986 από 15 συλλόγους, με την επωνυμία Ε.Ο.Ε.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Καράτε). Οι σύλλογοι αυτοί είχαν κατά μέσο όρο πάνω από δέκα χρόνια λειτουργίας κατά την διάρκεια της οποίας αθλήθηκαν περί τα 100.000 άτομα προετοιμάζοντας έτσι ένα μοναδικά φροντισμένο έμψυχο αθλητικό υλικό για την Ε.Ο.Ε.Κ. Το Νοέμβριο του 1987 η Ομοσπονδία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καράτε (EKF), καθώς και της Παγκόσμιας (WKF), η οποία είναι αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και την A.G.F.I.S. Η WKF έχει σήμερα 168 μέλη-κράτη και περί τα 11.420.000 αθλητές, ενώ οι αθλούμενοι ανά τον κόσμο είναι περίπου 50.000.000.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 12:08

Σχετικά Άρθρα