Διάφορα

Mar 19, 2024, 4:46
Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο: προκλήσεις και κίνδυνοι»
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο: προκλήσεις και κίνδυνοι»

30 Μαρτίου 2021

Στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» ο Οργανωτικός Συντονιστής Νικόλαος Γραίκος (ΠΕ 70) και οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Ισαΐα Λαζαρίδου (ΠΕ60) και Ευαγγελία Μπούτσκου (ΠΕ 70) του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και γονείς των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της παιδαγωγικής και επιστημονικής τους ευθύνης με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο: προκλήσεις και κίνδυνοι».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την καθημερινή χρήση του διαδικτύου και την πλοήγηση στον κυβερνοχώρο.

Οι νέες δυνατότητες της τεχνολογίας δίνουν την ευκαιρία στους ενήλικες και στα παιδιά να έχουν εύκολη πρόσβαση στη γνώση και την πληροφορία. Πολλές σχολικές μονάδες της περιφέρειάς μας έχουν ενταχθεί στο Διαπεριφερειακό Θεματικό δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και πραγματοποιούν με τις/τους εκπαιδευτικούς βιωματικές εργασίες και δράσεις ευαισθητοποίησης πάνω στο θέμα.

Η ταυτόχρονη συνεργασία του σχολείου με τις οικογένειες των μαθητών/ριών έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι έχει αποτελεσματικότερη επίδραση στις πεποιθήσεις, τις στάσεις και τις συμπεριφορές των παιδιών.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τις προκλήσεις της θετικής χρήσης αλλά και τους κινδύνους που αναδύονται από την κατάχρηση του διαδικτύου ή την αλόγιστη έκθεση προσωπικών πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, ώρα 18:00 - 20:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://minedu-primary.webex.com/meet/ngraikos με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

Παπαπροδρόμου Γεώργιος, Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ., πρώην Δ/ντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης προβλημάτων στον Κυβερνοχώρο
«Η διαδικτυακή καθημερινότητά μας και θέματα ασφάλειας».

Δρ. Αναγνώστου Ειρήνη, Σχολική Ψυχολόγος
«Ψυχοσυναισθηματικές και ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της κατάχρησης του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 15:24

Σχετικά Άρθρα