Σχολικές Δραστηριότητες

Mar 5, 2024, 12:26
Στα ίχνη των Μακεδόνων Βασιλέων...
1705
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Στα ίχνη των Μακεδόνων Βασιλέων...

24 Απριλίου 2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/4) εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και της Βεργίνας.

Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία, ακολουθώντας τα ίχνη των Μακεδόνων Βασιλέων του 4ου και 5ου π.Χ. αιώνα, να βρεθούμε στην αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Πέλλα, και να δούμε από κοντά το εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο της, το οποίο λειτουργεί από το 2010. Εκεί με τη βοήθεια του ξεναγού μας κ. Γιάννη, ενημερωθήκαμε για τις συνήθειες των ανθρώπων που κατοίκησαν την περιοχή πριν από 2.500 χρόνια, είδαμε πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή και θαυμάσαμε κάποια από τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά τα οποία οι ίδιοι δημιούργησαν και διατηρήθηκαν σε καλή κατάσταση στο διάβα των αιώνων.

Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, στον οποίο δεσπόζουν τρία μοναδικής αξίας ψηφιδωτά της εποχής των Μακεδόνων Βασιλέων, τότε που η πόλη γνώρισε την μεγάλη της ακμή.

Στη συνέχεια ταξιδέψαμε στην αρχαία νεκρόπολη των Μακεδόνων, τη Βεργίνα, Στο μουσείο της, που είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα της χώρας, είδαμε τους βασιλικούς τάφους που βρέθηκαν το 1977 στη Μεγάλη Τούμπα, από τον καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικο (†), με αυτόν του Φιλίππου του Β' να μας εντυπωσιάζει, κυρίως λόγω των ευρημάτων που αποκαλύφθηκαν εκεί, από την αρχαιολογική σκαπάνη των ερευνητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου...

Το μεσημέρι, κουρασμένοι από την διαδρομή, αλλά γεμάτοι από εικόνες και πολύτιμες γνώσεις πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σχολείο...      

Συνοδοί των παιδιών, εκτός από τους δασκάλους των τμημάτων, ήταν η κ. Μαριάνα και ο κ. Αντώνης. Περισσότερες εικόνες από τη σημερινή επίσκεψη θα ανέβουν την επόμενη εβδομάδα στην ιστοσείδα μας, αλλά και στην "Εφημεριδούλα" . 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 18:26

Σχετικά Άρθρα