Σχολικές Δραστηριότητες

Apr 18, 2024, 20:09
Όλοι μαζί λέμε STOP στο bullying (pics-vds)
1242
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Όλοι μαζί λέμε STOP στο bullying (pics-vds)

07 Μαρτίου 2019

H εβδομάδα που διανύουμε έχει καθιερωθεί σαν εβδομάδα κατά του bullying και η 6η Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στο bullying! 

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά ενάντια στο φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια είναι σε έξαρση στις σχολικές μονάδες και για αυτό πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη (7/3), δραστηριότητες στο χώρο της αυλής μας με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bullying), με τη συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων.

Μαζί μας φυσικά και η "Αλίκη", η οποία δίνει το παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις μας, καθώς το σχολείο μας συμμετέχει σε πρόγραμμα τoυ Erasmus +, με τίτλο:  "Alice in wonderland: discovering our roots".

Έτσι όταν χτύπησε το κουδούνι για το δεύτερο διδακτικό δίωρο, όλα τα τμήματα συνοδευόμενα από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους συμμετείχαν ενεργά με βιωματικά εργαστήρια, με δράσεις που ενδυναμώνουν τις σχέσεις των παιδιών και καλλιεργούν κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσά τους, με δράσεις ενάντια στο bullying!

Παιχνίδια ενεργοποίησης:

Περπατώ σ΄ένα δάσος μόνος μου. Ποιον θα ήθελα να είχα μαζί μου;

Χαιρετώ όποιον συναντήσω με τα μάτια, με χαμόγελο, με μια αγκαλιά, μ΄ένα χάδι κτλ

Βρίσκω ένα ... γόνατο, μάγουλο, κοιλιά, κεφάλι κτλ  και το ακουμπώ.

Πλησιάζω - Απομακρύνομαι: Γινόμαστε ένας κύκλος που πότε ανοίγει όσο γίνεται (ίσα που ακουμπούν οι άκρες των δακτύλων μας) και πότε μαζεύεται.

Πόσο κοντά σε αντέχω: Χωριζόμαστε σε 2 σειρές, η μία απέναντι στην άλλη. Η μία σειρά αρχίζει να πλησιάζει την άλλη, η οποία στέκει ακίνητη. Κάθε παιδί της 2ης σειράς σηκώνει το χέρι και λέει "στοπ" όποτε θέλει να σταματήσει αυτός που βρίσκεται απέναντί του να το πλησιάζει.

Παιχνίδια Συνεργασίας:

Όλοι μαζί:

Γλυπτό: Το πρώτο παιδί παίρνει μία πόζα. Το 2ο ακουμπάει το 1ο παίρνοντας μια διαφορετική πόζα κ.ο.κ. ώσπου να σχηματιστεί ένα γλυπτό.

Μην πέσει το μπαλόνι: Σ' ένα ύφασμα τοποθετούμε μπαλόνια. Τα παιδιά κρατώντας το ύφασμα από τις άκρες προσπαθούν να παίξουν μαζί του, χωρίς να πέσει το μπαλόνι κάτω.

Τρενάκια: Ανάμεσα στα δύο παιδιά τοποθετούμε ένα μπαλόνι. Πρέπει να προχωρήσουν χωρίς να τους πέσει.

Παιχνίδια εμπιστοσύνης:

Συνταγή φιλίας:

Τα παιδιά προτείνουν την ακόλουθη συνταγή για μια γερή φιλία:

Άπειρη ΑΓΑΠΗ

100      ΑΓΚΑΛΙΕΣ

300      ΦΙΛΙΑ

ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ (παιχνίδια, δώρα)

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΖΙ (βόλτες, ποδήλατο...)

ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ (να κοιμάται σπίτι μας, να κερνάμε...)

Στο τέλος της εκδήλωσης υψώθηκαν στον ουρανό, 11 αερόστατα (όσα και τα τμήματα του σχολείου), "φορτωμένα" με μηνύματα ενάντια στο bullying, μηνύματα που "ταξίδεψαν" έξω από τα στενά όρια της αυλής του σχολείου μας!

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση ...

... και videos

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 08:50

Σχετικά Άρθρα