Σχολικές Δραστηριότητες

Apr 17, 2024, 0:59
Επίσκεψη της ΣΤ' τάξης στο Μουσείο του Δίου
1397
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Επίσκεψη της ΣΤ' τάξης στο Μουσείο του Δίου

18 Φεβρουαρίου 2018

Την ευκαιρία να επισκεφτούν το αρχαιλογικό Μουσείο του Δίου, είχαν τα παιδιά των δύο τμημάτων της Στ τάξης του Σχολείου μας, με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους.

Διαβάστε στα κείμενα που ακολουθούν, τις εντυπώσεις των παιδιών, από την επίσκεψη...

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΟΝ» - «ΑΝΕΜΟΣ»

Το πρωί της Τετάρτης 14/2, πήγαμε με την τάξη μου και με την άλλη τάξη στο Δίον. Εκεί μας φιλοξένησαν η κυρία Μαρία Παπαθανασίου, η Βάσω Κυπριανού και οι φωτογράφοι Τόνυ και Διονύσης.

Όταν φτάσαμε καθίσαμε να φάμε. Αργότερα μπήκαμε μέσα και είδαμε κάποια βίντεο για τον άνεμο και τα όργανα των αρχαίων. Μάθαμε για την ύδραυλη.

Είναι ένα πιάνο που λειτουργεί με νερό και αέρα.

Μετά απαντήσαμε σε ένα ερωτηματολόγιο και έπειτα μας έδειξαν ένα βίντεο για την συντήρηση των αρχαίων ευρημάτων.

Αργότερα αγοράσαμε σουβενίρ και φαγητό από ένα περίπτερο και γυρίσαμε στο σχολείο. ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ!

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΟΥΚΑ ΣΤ΄ 2

H επίσκεψη μας στο Δίον

Την Τετάρτη 14 Φεβρουάριου η ΣΤ' τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο μουσείο του Δίου όπου παρακολούθησε τι πρόγραμμα «Άνεμος»

Στο πλαίσιο του προβλήθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα την αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων για τον άνεμο καθώς και την σημασία του για τη λειτουργία των πνευστών οργάνων. Στην αρχαιότητα οι άνεμοι βρίσκονταν φυλακισμένοι μέσα σε έναν ασκό, τον ασκό του Αιόλου και ελευθερώνονταν από αυτόν ανάλογα με την περίσταση και μετά την προσταγή του Δία.

Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στον πάνω όροφο του μουσείου όπου οι μαθητές είχαν τη χαρά να γνωρίσουν καλύτερα τη θαυμαστή ύδραυλη. Πρόκειται για ένα μουσικό όργανο που είχε ένα υδραυλικό σύστημα για να παράγει ήχους και κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από τον Κτησίβιο Αλεξανδρέα.

Τέλος οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσα από βίντεο για τις ανασκαφές στο Δίον και για τη μεταφορά των ευρημάτων από το Δίον στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Ήταν μια απολαυστική και εκπαιδευτική εμπειρία.

Ηρώ Γρίβα ΣΤ' 1

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 20:38

Σχετικά Άρθρα