Σχολικές Δραστηριότητες

Apr 17, 2024, 2:20
«Σχεδιάζοντας το σχολείο που ονειρευόμαστε»
1388
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

«Σχεδιάζοντας το σχολείο που ονειρευόμαστε»

06 Φεβρουαρίου 2018

Οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με το Δήμος Κατερίνης πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, περιβαλλοντική δράση στον αύλειο χώρο του με θέμα: «Σχεδιάζοντας το σχολείο που ονειρευόμαστε».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 09.00, ολοκληρώθηκε στις 12.30 και περιλάμβανε :

Στη αρχή έγινε ο σχεδιασμός του χώρου από τους μαθητές σχετικά με το πώς φαντάζονται το χώρο πρασίνου που περιβάλλει το Σχολείο μας.

Στη συνέχεια ο Δήμος Κατερίνης (το τμήμα πρασίνου, με τη σχολική επιτροπή) ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και με τις ειδικές συμβουλές του γεωπόνου του οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα.

Έγινε ο χωρισμός των μαθητών σε ομάδες και στη συνέχεια η δενδροφύτευση.

Ακολούθησε το βιωματικό εργαστήριο ονοματοδοσίας των δένδρων και παρουσιάστηκαν στους μαθητές τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητές τους, καρποφόρα, φυλλοβόλα κ.λ.π.

Έπειτα ήρθε η πιο σημαντική στιγμή που θα καθορίσει και το μέλλον του δέντρου, η ανάληψης υιοθεσίας του, «υιοθετούμε το δένδρο μας» (οι ομάδες έδωσαν όνομα στο δένδρο τους και υπόγραψαν τη «πράξη ανάληψης υιοθεσίας του δένδρου» η οποία αποτελεί ένα συμβολαίου δέσμευσης για την φροντίδα του στη συνέχεια.

Μέσα από το πρόγραμμα επιδιώκεται οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν ως προς το σχολικό περιβάλλον, να συνειδητοποιήσουν ότι το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεμένα, να κατανοήσουν ότι η αισθητική βελτίωση του χώρου του Σχολείου είναι σημαντική παράμετρος για την ευχάριστη διαβίωσή μας και ότι τις θερμές ημέρες του Ιουνίου θα μας προσφέρουν μια ομπρέλα δροσιάς.

Νίκος Κραγιόπουλος

Διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 21:15

Σχετικά Άρθρα