Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ένα περίεργο ταξίδι (πρόγραμμα ενσωμάτωσης παιδιών με δυσκολίες)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Ένα περίεργο ταξίδι (πρόγραμμα ενσωμάτωσης παιδιών με δυσκολίες)

28 Νοεμβρίου 2022

Tα τελευταία χρόνια τα παιδιά με αυτισμό που ζουν ανάμεσα μας είναι ολοένα και περισσότερο αναγνωρίσιμα ...

Συχνά η επικοινωνία μας, με τα άτομα με ιδιαιτερότητες δεν είναι εύκολη. Ιδιαίτερα δε, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ένα παιδί με αυτισμό, που έχει δυσκολίες στην επικοινωνία του με τους άλλους και δεν ακολουθεί τις συνήθεις κοινωνικές συμπεριφορές, χρειάζεται να προσπαθήσουμε με επιμονή για να κτίσουμε γέφυρες μαζί του.

Ο αυτισμός δεν είναι απλά μια σοβαρή ιδιαιτερότητα, αλλά ένας διαφορετικός τρόπος ύπαρξης. Ο τρόπος που σκέφτονται τα παιδιά με αυτισμό δεν είναι απλός και γι' αυτό η συμπεριφορά τους είναι συχνά αινιγματική για τους άλλους. Εμείς σχεδόν πάντα, απαιτούμε από το παιδί με αυτισμό να αντιληφθεί και να ακολουθήσει τους δικούς μας κοινωνικούς κανόνες.

Έτσι οι μαθητές του Δ2 μαζί με τη δασκάλα τους κ. Σκραπαλή Βαΐα, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του προγράμματος Erasmus+ KA229, Cinderella then and now: Discovering our values, εκπόνησαν με βιωματικό τρόπο (ενσυναίσθηση) και με τη βοήθεια του βιβλίου της κ. Ευδοκίας Μητροπούλου τίτλος βιβλίου: "Ένα περίεργο ταξίδι", οι μαθητές  προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, έμαθαν να ερμηνεύουν καλύτερα τις ιδιαίτερες συμπεριφορές αυτών των παιδιών και να επικοινωνούν καλύτερα μαζί τους και να είναι πιο εύκολη η ενσωμάτωση και η αποδοχή τους στο σχολείο ...

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 08:54

Σχετικά Άρθρα