Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Διαδικτυακή συνάντηση
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Διαδικτυακή συνάντηση

24 Νοεμβρίου 2022

Παρουσιάζοντας τους school captains του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus KA229.

Μια ακόμη διαδικτυακή συνάντηση είχαμε στις 22 Νοεμβρίου 2022 στο σχολείο μας με τα σχολεία- εταίρους μας από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Κροατία που μετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus KA229 «Cinderella then and now. Duscovering values».

Σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση οι μαθητές/τριες - εκπρόσωποι των 6 ευρωπαϊκών σχολείων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μέσα από το πρόγραμμα προβολής που ετοιμάσαμε, τον τρόπο , τις συνθήκες και το λόγο που διενεργήθηκαν οι εκλογές για την επιλογή τους. Και στα έξι σχολεία αναδείχθηκε η ανάγκη των παιδιών να αναπτύξουν δεξιότητες και να μετέχουν σε δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων τους.

Με δεδομένο ότι το σχολείο αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας, κύριο μέλημά μας υπήρξε μέσα από αυτή τη δράση, η ανάγκη να ενισχύσουμε την ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ταυτόχρονα να εφοδιάσουμε τα παιδιά με δεξιότητες ώστε να γίνουν ικανά, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και στις δραστηριότητες, που συνεχώς αναπτύσσονται, της κοινωνίας μέσα στην οποία τα παιδιά θα ζήσουν.

Πριν λίγες ημέρες τα τμήματα της Ε΄και της Στ΄τάξης διενήργησαν εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων τους. Οι τέσσερις πρόεδροι που εξελέγησαν, αποτελούν το μαθητικό συμβούλιο που θα συνεδριάζει με σκοπό να προτείνει στον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων προτάσεις που θα κάνουν το σχολείο μας πιο θελκτικό και πιο δημιουργικό. Οι τέσσερις πρόεδροι επέλεξαν τους δύο εκπροσώπους του σχολείου, τους δύο μαθητές της Στ΄τάξης.

Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Τυροδήμου Έφη και τον κ. Τσιρίκα Κώστα για τη βοήθεια υλοποίησης της τηλε-συνάντησης.

Παραθέτουμε την παρουσίασή μας και στιγμιότυπα των εταίρων μας. Για τα δείτε πατήστε ΕΔΩ

Η συντονίστρια του προγράμματος Erasmus

Κουτσουρά Ζωή

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 10:06

Σχετικά Άρθρα