Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στα Κανάρια Νησιά το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στα πλαίσια του Erasmus+ KA2
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Στα Κανάρια Νησιά το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στα πλαίσια του Erasmus+ KA2

01 Απριλίου 2022

Στα Κανάρια Νησιά ταξίδεψε η αποστολή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για να μετέχει στις εργασίες υλοποίησης της 2ης κινητικότητας του Erasmus+ KA2 «Cinderella then and now. Discovering my values».

Από τις 19 ως τις 25 Μαρτίου 2022 εκπαιδευτικοί από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης ταξίδεψαν στα Κανάρια Νησιά και συγκεκριμένα στην πόλη Λας Πάλμας, προκειμένου να συμμετέχουν στις εργασίες της δεύτερης κινητικότητας του Erasmus+ ΚΑ2 που υλοποιεί το σχολείο μας. Την αποστολή στελέχωσαν η συντονίστρια του προγράμματος κ. Ζωή Κουτσουρά και οι εκπαιδευτικοί κ. Νίκος Κωτίδης και κ. Κωνσταντίνος Τσιρίκας .

Στο ισπανικό σχολείο Ceip Pepe Damaso αποστολές από πέντε ευρωπαϊκές χώρες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους με θέμα τη ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ και τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ. Την πρώτη ημέρα (21 Μαρτίου) όλες οι αποστολές έγιναν δεκτές από τους μαθητές/τριες του ισπανικού σχολείου που είχε ετοιμάσει μία πολύ όμορφη και ζεστή γιορτή υποδοχής. Ακολούθησε η επίσκεψή μας σε δύο τάξεις, όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τα παιδιά και να τους παρουσιάσουμε τις δράσεις του σχολείου μας αναφορικά με την ΕΥΓΕΝΕΙΑ και την ΚΑΛΟΣΥΝΗ.

Η δεύτερη ημέρα(22 Μαρτίου) περιλάμβανε παρουσιάσεις από κάθε αποστολή με θέμα την φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό. Με βασικό moto «Ο άνθρωπος που νιώθει πόνο είναι ζωντανός, αλλά όταν νιώθει τον πόνο του άλλου είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ» είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις εθελοντικές δράσεις των μαθητών/τριών μας αναφορικά με τον συνάνθρωπο, τα ζώα, το περιβάλλον.

Στη συνέχεια με λεωφορείο που ναύλωσε το σχολείο όλες οι αποστολές επισκεφτήκαμε την Agaete, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία του νησιού μέσα από τις ζωγραφισμένες σπηλιές του Galdar. Η περιήγηση έκλεισε με γεύμα που παρείχε το σχολείο σε παραλιακό εστιατόριο προκειμένου να γνωρίσουμε τις ισπανικές γεύσεις.

Η τρίτη ημέρα (23 Μαρτίου) περιλάμβανε workshop μεταξύ των αποστολών, όπου μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, ασκήσεις φαντασίας και δημιουργικής γραφής προσεγγίσαμε ομαδικά την ασφάλεια και την αλληλεγγύη. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το καταπληκτικό ενυδρείο Poema del Mar Aquarium και το βράδυ το πρόγραμμα προέβλεπε δείπνο μεταξύ των αποστολών.

Την τέταρτη ημέρα(24 Μαρτίου) το πρόγραμμα περιλάμβανε διευκρινήσεις στα εργαλεία κινητικότητας από τον Κ. Τσιρίκα, σύντομο αποχαιρετισμό από τους μαθητές/τριες του σχολείου, ανταλλαγή δώρων μεταξύ των αποστολών, αναμνηστικές φωτογραφίες και ξενάγηση στη Vegueta, την παλιά πόλη του Λας Πάλμας με τα παραδοσιακά κτήρια και τα γραφικά δρομάκια.

Όλες οι μέρες που μείναμε στο Λας Πάλμας είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, να γνωρίσουμε τον τρόπο λειτουργίας του ισπανικού σχολείου, τους εκπαιδευτικούς, στοιχεία της παράδοσης και της μουσικής τους - όπως μας τις παρουσίασαν οι μαθητές/τριες του σχολείου- να γνωρίσουμε τη φιλοξενία τους και να γευτούμε τις υπέροχες γεύσεις της ισπανικής κουζίνας.

Στον αποχαιρετισμό μας όλες οι αποστολές συμφωνήσαμε ότι ως δάσκαλοι, έχουμε το μεγάλο προνόμιο και την ευθύνη να επηρεάσουμε θετικά τις ζωές των μαθητών μας, δίνοντάς τους λόγους να προχωρήσουν και παρακινώντας τους να θέλουν να πετύχουν στη ζωή.

Η συντονίστρια του Erasmus + ΚΑ2

Ζωή Κουτσουρά

Σχετικά Άρθρα