Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο μας! Erasmus+KA2
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο μας! Erasmus+KA2

16 Δεκεμβρίου 2021

Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη, ελπίδα, χαρά, συναίσθημα, η αγαπημένη γιορτή των παιδιών και στο σχολείο μας τα γιορτάσαμε με έναν διαφορετικό τρόπο.

DSCN9907

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA2 Cinderella then and now: "Discovering our values" στο οποίο συμμετέχει η σχολική μας μονάδα, συναντηθήκαμε διαδικτυακά με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων εταίρων.

DSCN9928

Αφορμή για την διαδικτυακή αυτή συνάντηση ήταν βέβαια τα Χριστούγεννα αλλά και η ανάγκη να συνομιλήσουμε, να ανταλλάξουμε ευχές να μοιραστούμε τα ήθη και έθιμα μας λίγη από τη μαγεία των ημερών και να τραγουδήσουμε και να δείξει η κάθε χώρα τα έθιμά της, όλοι μαζί, δίνοντας ο καθένας ένα κομμάτι από την κουλτούρα, την ταυτότητα και την χριστουγεννιάτικη παράδοση της χώρας του.

DSCN9914

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια κάλαντα στα Αγγλικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Ισπανικά Πολωνικά και Κροατικά ακούστηκαν σε αυτή τη διαφορετική γιορτή, δίνοντας ταυτόχρονα ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαιδευτική πραγματικότητα της σχολικής μας μονάδας αλλά και αναδεικνύοντας το πολυπολιτισμικό περιβάλλον που καλούνται να ζήσουν οι μαθητές μας.

Τόσο μακριά αλλά ταυτόχρονα... τόσο κοντά! Η τεχνολογία μας έδωσε την ευκαιρία για αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες!

Τις προηγούμενες ημέρες και ενώ προετοιμαζόμασταν για αυτή τη όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή, τα παιδιά έφτιαξαν με πολύ φαντασία και δημιουργικότητα, χριστουγεννιάτικες κάρτες που στείλαμε στα σχολεία εταίρους.

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2022

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 22:38

Σχετικά Άρθρα