Erasmus Plus

Mar 29, 2024, 11:18
Εκλογή αντιπροσώπων του σχολείου!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Εκλογή αντιπροσώπων του σχολείου!

20 Σεπτεμβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 20/9, εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του σχολείου μας, με τη συμμετοχή των παιδιών των τεσσάρων τμημάτων των μεγάλων τάξεων, Ε' και Στ'...

Έτσι την 3η διδακτική ώρα ζητήθηκε από τα παιδιά να επιλέξουν (ψηφίζοντας) δύο συμμαθητές/τριές τους σε κάθε τμήμα, αυτούς που θα ήθελαν να εκπροσωπούν το σχολείο μας σε διάφορες δραστηριότητες.

Αρχικά λοιπόν, μετά από συζήτηση  μέσα σε κάθε τμήμα, καταγράφηκαν στον πίνακα  τα κριτήρια της επιλογής που θα πρέπει να πληροί κάποιος/α για να εκπροσωπήσει τους υπόλοιπους.

Ακολούθησε ψηφοφορία, με το κάθε παιδί να έχει δικαίωμα δύο ψήφων και έτσι προέκυψαν σαν τελικοί υποψήφιοι, οχτώ συνολικά παιδιά (2 από κάθε τμήμα).

Στη συνέχεια όλοι μαζί οι μαθητές, μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων και τον υπεύθυνο του προγράμματος Erasmus+, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκεί οι οχτώ επιλεγέντες ψήφισαν με τη μέθοδο του οστρακισμού, θυμίζοντας σχετικές ψηφοφορίες στην αρχαία Αθήνα!

Άλλωστε το κυρίαρχο θέμα της διαδικασίας, άμεσα συνδεδεμένο με το πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο το σχολείο μας συμμετέχει,  ήταν η εκλογή αντιπροσώπων με βάση τις αρχές της Δημοκρατίας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με άψογο τρόπο και τα παιδιά που τελικά ψηφίστηκαν, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους συμμαθητές τους για την προτίμηση και υποσχέθηκαν πως θα προσπαθήσουν για το καλύτερο!   

  

 

Σχετικά Άρθρα