Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Safer Internet Day
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Safer Internet Day

11 Φεβρουαρίου 2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Φεβρουαρίου.

Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει μπει τόσο ενεργά στη ζωή μικρών και μεγάλων, δεν είναι δυνατόν να μην ασχοληθούμε με το θέμα στο σχολείο.

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS + «Cinderella then and now. Discovering values» που εκπονεί το σχολείο μας, έχουμε προγραμματίσει για τον μήνα Φεβρουάριο μια σειρά δράσεων με θεματική την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Τα θέματα που εξετάζουμε και μελετάμε είναι οι κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, τα προσωπικά δεδομένα, το grooming, πόσο φίλοι είναι .... οι διαδικτυακοί μας φίλοι, πόσο χρόνο πρέπει να δαπανούμε στο διαδίκτυο, ο εθισμός κ.ά.

Σήμερα είχαμε τη χαρά να επικοινωνήσουμε και να παρουσιάσουμε στους μαθητές/τριες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Κροατίας, μέρος της δουλειάς μας .

Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τάξεων της Στ΄ τάξης ετοίμασαν μια παρουσίαση που περιελάμβανε μηνύματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και ένα τραγούδι που το απέδωσαν πολύ όμορφα στα αγγλικά. Τα παιδιά της Στ τάξης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν παιδιά από τις παραπάνω χώρες να παρουσιάζουν πολύ όμορφα τις εργασίες τους.

Οι δράσεις μας για το θέμα συνεχίζονται.

Θα ήθελα να συγχαρούμε τα παιδιά που συμμετείχαν στο meeting για την εξαιρετική τους παρουσία και τους εκπαιδευτικούς που την προετοίμασαν και ήταν: Κουτσουρά Ζωή, Κωτίδης Νίκος, Τυροδήμου Έφη, Τσιρίκας Κώστας.

Κουτσουρά Ζωή

Συντονίστρια του Erasmus

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 10:24

Σχετικά Άρθρα