Εκδρομές

Mar 19, 2024, 13:40
Στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων
2894
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων

15 Μαΐου 2017

Το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στεγάζεται στον πρώτο όροφο του διατηρητέου κτηρίου, επισκέφτηκε το σχολείο μας το Σαββάτο 13 Μαΐου.

Στον χώρο αυτό λειτούργησε, το 1840, το πρώτο Κατάστημα της Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα. Η Συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει τα χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν καθ' όλη την ιστορία του νεωτέρου Ελληνικού Κράτους: τραπεζογραμμάτια, κερματικά γραμμάτια και σχετικό υλικό, και καλύπτει 180 έτη ιστορίας. Στον μόνιμο εκθεσιακό χώρο που λειτουργεί στο Κτήριο, παρουσιάζονται, σε μορφή χρονολογίου, οι σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη νομισματική κυκλοφορία.

Η επίσκεψη αρχίζει με τα επαναστατικά Ομόλογα σε γρόσια της Προσωρινής Διοικήσεως της Ελλάδος που εκδόθηκαν το 1822, και τον φοίνικα, που εξέδωσε ο Ιωάννης Καποδίστριας, το 1831, και ολοκληρώνεται με τα τελευταία τραπεζογραμμάτια σε δραχμές, τα οποία αποσύρθηκαν το 2002 με την έλευση του Ευρώ.

Στον χώρο της Εκθέσεως πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Γνωρίζω το Ελληνικό Χαρτονόμισμα", διεξάγεται στον μόνιμο εκθεσιακό χώρο και απευθύνεται σε μαθητές κυρίως Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως.

Στον δεύτερο όροφο του Κτηρίου, φιλοξενούνται περιοδικές εικαστικές εκθέσεις και διεξάγονται συνέδρια και σεμινάρια.

Σχετικά Άρθρα