Διάφορα

Apr 13, 2024, 19:10
Πρώτη Συνάντηση Τμημάτων Θεατρικής Αγωγής:
1334
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Πρώτη Συνάντηση Τμημάτων Θεατρικής Αγωγής:

21 Σεπτεμβρίου 2015

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του θεάτρου η πρώτη συνάντηση για να οριστεί η μέρα και ώρα των μαθημάτων θεατρικής Αγωγής:

18:00': Τμήμα παιδιών (6 – 12 ετών)
19:00': Τμήμα εφήβων (13 – 18 ετών)
20:00: Τμήμα ενηλίκων

Το Θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ συνεχίζει να λειτουργεί κι αυτή τη χρονιά το θεατρικό του εργαστήρι με τρία τμήματα, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Οι Θεματικοί άξονες της εκπαίδευσης των τμημάτων είναι το Θεατρικό παιχνίδι, η Σωματική έκφραση και δραματοποίηση, η τέχνη του θεάτρου και οι Αυτοσχεδιασμοί, ενώ στο τμήμα των ενηλίκων προστίθενται η Υποκριτική, η Αγωγή του προφορικού λόγου, η Κινησιολογία, η Δραματολογία και η Ιστορία ελληνικού και ξένου θεάτρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το Θέατρο στην οδό Αγ. Αικατερίνης 16, στο κέντρο της Κατερίνης και την ιστοσελίδα του:

www.theatropigasos.gr , ή στο www.facebook.com/TheatroPigasos, ή να επικοινωνήσουν με τον κ. Χάρη (6938594554).

Το Θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ ιδρύθηκε στην Κατερίνη το 1982 από σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας.

Στα 33 χρόνια ύπαρξής του έχει παρουσιάσει πάνω από 70 θεατρικά έργα ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Με τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, «Βάτραχοι» και «Θεσμοφοριάζουσες» ο θίασος συμμετείχε στην ελληνική εβδομάδα που οργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας στο Κίεβο. Με τα ίδια έργα, αλλά και με την "Αριστοφανειάδα", παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο του Δίου και στο Κάστρο του Πλαταμώνα, στο πλαίσιο τουΔιεθνούς Φεστιβάλ Ολύμπου.

Στη δική του σκηνή, φιλοξενήθηκαν γνωστοί καταξιωμένοι λογοτέχνες με έργα τους, οργανώθηκαν ποιητικές και μουσικές βραδιές και πραγματοποιήθηκαν θεατρικά εργαστήρια από τον παγκόσμιας φήμης σκηνοθέτη Θόδωρο Τερζόπουλο (ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ).

Κάθε χρόνο το Θέατρο παρουσιάζει συστηματικά τρία έργα, δύο εκ των οποίων στη δική του σκηνή (από Οκτώβριο ως Μάιο) κι ένα την καλοκαιρινή περίοδο συχνά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ έχει ξεκινήσει τη συνεργασία του με την ΚΖ' Εφορία Αρχαιοτήτων Πιερίας με δύο έργα αρχαίας τραγωδίας, τις "Βάκχες"(2011), τις "Τρωάδες"(2013) και τον "Αγαμέμνων"(2015) στον αρχαιολογικό χώρο Λειβήθρων. Επίσης, παρουσιάζει κάθε χρόνο ένα έργο για παιδιά, το οποίο παρακολουθούν χιλιάδες μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Πιερίας.

Αγ. Αικατερίνης 16 – Κατερίνη
Τηλέφωνο Θεάτρου: 23510.74371
www.theatropigasos.gr
www.facebook.com/TheatroPigasos
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 13:13

Σχετικά Άρθρα