Διάφορα

May 25, 2024, 12:05
Έτοιμα να λειτουργήσουν τα βιοκλιματικά σχολεία στον Δήμο Κατερίνης
1986
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Έτοιμα να λειτουργήσουν τα βιοκλιματικά σχολεία στον Δήμο Κατερίνης

31 Ιουλίου 2015

Το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής των κλειδιών των τριών νέων βιοκλιματικών σχολείων και ειδικότερα του 17ου στην Επέκταση Ευαγγελικών - περιοχή
της Αγίας Άννας, του 18ου στο Βατάν και του 19ου στην περιοχή Εθνικού Σταδίου (πλησίον Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού), υπογράφηκε στο γραφείο Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας Νικόλαο Κραγιόπουλο.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης οι: Χρυσόστομος Κυραϊλίδης – Αντιδήμαρχος, Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα Αντιδήμαρχος, Γιώργος Ίτσιος Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, Δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης N. Πιερίας Μαργαρίτα Αμανατίδου και η Διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Σεβαστή Τασιώνα.

Σάββας Χιονίδης: «Βελτιώνουμε διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο των υποδομών των σχολείων»

Ο Δήμαρχος συνεχάρη με την ευκαιρία το νέο Διευθυντή Α/θμιας εκπαίδευσης για την ανάληψη των καθηκόντων του και ευχήθηκε δημιουργική και εποικοδομητική θητεία, ενώ όπως σημείωσε: «Ο Δήμος Κατερίνης μπορεί να είναι υπερήφανος, καθώς βελτιώνεται διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο των υποδομών και της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς παραδίδουμε σήμερα τα κλειδιά των τριών νέων δημοτικών σχολείων. Ένα μέρος του εξοπλισμού έχει ήδη παραδοθεί, και αυτό, στο οποίο ευθύς εξαρχής θα δώσουμε έμφαση είναι να προσέξουμε, όπως και σε όλα τα σχολεία, την κατανομή που θα έχουμε, για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών διαχείρισης και λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων».

Επιπλέον, όπως υπογράμμισε ο κος Χιονίδης: «Θα πρέπει επίσης, να τονιστεί ότι στην Κατερίνη γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις για τα προνήπια, γεγονός, που, καθιστά τον Δήμο μας τον πρώτο Δήμο σε πανελλαδικό επίπεδο που το επιτυγχάνει. Παράλληλα με την ολοκλήρωση και του Ειδικού Σχολείου αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι για εμάς η Παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα».

Από την πλευρά του ο κος Κραγιόπουλος σημείωσε: «Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κατερίνης για την στήριξη που παρέχει στην εκπαίδευση και το απτό ενδιαφέρον του για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία και τις υποδομές των σχολείων μας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η λειτουργία των νέων βιοκλιματικών σχολείων, η οποία, δίνει οριστική λύση στις ανάγκες της Κατερίνης για σχολική στέγη δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τους δημότες καθώς, το ποσό κατασκευής των έργων ύψους 10.675.000 ευρώ σε ποσοστό 100% ήταν από το ΕΣΠΑ

Πηγή: kolindrinamaslatia.blogspot.com

Σχετικά Άρθρα