Διάφορα

Apr 19, 2024, 21:45
Πόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά τον Άη Βασίλη;
1997
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Πόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά τον Άη Βασίλη;

28 Δεκεμβρίου 2015

Οι γονείς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για το πώς θα εκλάβει το παιδί τη φιγούρα του Άγιου Βασίλη.

Οι γονείς είναι αυτοί που θα φροντίσουν να αποκτήσει διδακτική διάσταση.

• Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να χαλαρώσουν, να ονειρευτούν και να αφήσουν τη σφαίρα της φαντασίας τους να ανατείλει καλλιεργώντας τη δημιουργική τους σκέψη.

• Ταξιδεύει το παιδί σε ένα μυστήριο γεμάτο απορίες και ερωτηματικά. Τα παιδιά λατρεύουν τα μυστήρια και συνεχώς ερωτούν. Που μένει; Πως κουβαλά όλα αυτά τα δώρα;

• Το παιδί κυνηγά την επιβράβευση. Σε όλους μας είναι γνωστή η φράση ότι «εάν είσαι φρόνιμος ο Άγιος Βασίλης θα σου φέρει αυτό που του ζήτησες». Για το παιδί είναι ένα κίνητρο για να κερδίσει αυτό που ονειρεύτηκε.

• Τα παιδιά ταυτίζουν τον Άγιο Βασίλη με τα Χριστούγεννα, αναμένουν τον ερχομό του και βιώνουν με χαρά το πνεύμα και τη μαγεία των γιορτών.

•Ο Άγιος Βασίλης είναι ένα μύθος που ξεδιπλώνει συμβολισμούς αξιών όπως το όνειρο, η γενναιοδωρία και η φαντασία και εκπέμπει θετικά μηνύματα. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να ονειρεύονται, να ελπίζουν, να προσδοκούν και να πιστεύουν σε μύθους και τελετουργίες. Είναι αναπόφευκτο δημιουργικό μονοπάτι στο δρόμο της ανάπτυξής τους.

• Στο μυθικό πρόσωπο του Άγιου Βασίλη προβάλλουν οι έννοιες του «μοιράζομαι» και «νοιάζομαι» λαμβάνοντας ένα ρόλο διδακτικό. Ο Άγιος Βασίλης φτιάχνει δώρα και δεν τα κρατάει για τον εαυτό του αλλά τα μοιράζει σε όλα τα παιδιά.

• Ακολουθεί η έννοια του «νοιάζομαι» καθώς τα παιδιά μέσα από τα γράμματά τους εκφράζουν πολλές φορές την επιθυμία «να είναι όλοι καλά και χαρούμενοι στην οικογένειά μου». Εκφράζουν την έγνοια τους και την αγάπη τους για τα οικεία τους πρόσωπα.

• Παιδιά και Άγιος Βασίλης είναι μια συμμαχία που κανείς δε μπορεί να χαλάσει. Αισθάνονται ότι εάν είναι «καλά» παιδιά θα τους φέρει αυτό που θέλουν και δε τους το αγοράζει κανείς άλλος. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε αυτή τη φράση: «Θα γράψω στον Άγιο Βασίλη να μου φέρει αυτό που θέλω». Με αυτό τον τρόπο νιώθουν στήριξη, αγάπη, προστασία και φροντίδα...

Πηγή: padiatros.com

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 10:21

Σχετικά Άρθρα