Τάξεις

Oct 30, 2020, 3:04
Πρωταθλητές στη ζωή...
1353
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Πρωταθλητές στη ζωή...

06 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα είναι η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»

Διαφορετικότητα:
Ποιος την καταλαβαίνει;
Ποιος την αντιλαμβάνεται;
Ποιος τη σέβεται;

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Όλοι μας όμως είμαστε διαφορετικοί, κανένας δεν είναι όμοιος με τον διπλανό του, κι αυτό είναι μαγικό!

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια αφορμή για να ψάξουμε λιγάκι τον εαυτό μας, να τον κατανοήσουμε, να τον εμπλουτίσουμε, να τον βελτιώσουμε.

Μερικές φορές αισθανόμαστε υπερήφανοι γι' αυτό το διαφορετικό, το μοναδικό που έχουμε και θέλουμε να το δείξουμε. Υπάρχουν όμως και φορές που προτιμούμε να κρύψουμε κάτι που φαίνεται και μας διαφοροποιεί από τους άλλους ανθρώπους, είτε γιατί φοβόμαστε την απόρριψη, είτε επειδή θέλουμε να είμαστε σαν όλους τους άλλους.

Σε κάθε περίπτωση αν έχουμε βρεθεί στη μία ή στην άλλη θέση, σημαίνει ότι έχουμε νιώσει πώς αισθάνονται οι άνθρωποι σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, γεγονός που μας βελτιώνει και μας εξελίσσει στη ζωή.

Αποτελεί πραγματικά μεγάλο κατόρθωμα να μπορούμε να συνυπάρχουμε με τους άλλους γύρω μας δημιουργικά, σ΄ένα περιβάλλον, όπου ο καθένας δίνει χώρο στο διπλανό του, σέβεται τη δουλειά και την παρουσία του διπλανού του.

Αρκεί να σκεφτείτε ότι τα όνειρά μας μοιάζουν να έχουν τα ίδια χρώματα, και οι ζωές μας κυλούν κάτω από τον ίδιο ουρανό!

Κουτσουρά Ζωή

Πρωταθλητές στη ζωή...

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 12:04

Σχετικά Άρθρα