Σχολικές Δραστηριότητες

Mar 19, 2024, 9:32
Το σχολείο μας στο Δίκτυο Αειφορίας του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κεντρικής Μακεδονίας .
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Το σχολείο μας στο Δίκτυο Αειφορίας του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κεντρικής Μακεδονίας .

23 Μαΐου 2021

Χαρά μεγάλη για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε2 τάξης που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό περίπατο κατά μήκος του ποταμού Πέλεκα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του ποταμού που προσελκύει πολλά είδη πουλιών. Την τιμητική τους είχαν οι μελισσοφάγοι - αυτά τα πανέμορφα πολύχρωμα πουλιά - που εναγώνια αναζητούν αυτή την εποχή μέρος για να φτιάξουν τη φωλιά τους στις άκρες του ποταμού.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα δέντρα που πριν αρκετά χρόνια φύτεψε το σχολείο μας σε μια δράση δεντροφύτευσης πέριξ του ποταμού. Μιλήσαμε για την αξία της δεντροφύτευσης.

Αφουγκραστήκαμε τους ήχους του ποταμού αλλά είδαμε και την ασχήμια της ανθρώπινης παρέμβασης που προκαλεί η έλλειψη σεβασμού στο περιβάλλον.

Καταλήξαμε στον φιλόξενο χώρο της μικρής εκκλησίας του Αγίου Νύφωνα, όπου η υπεύθυνη της «Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα» κυρία Σωτηρία Πουζουκλίδου μας αφηγήθηκε βιωματικές ιστορίες για το ποτάμι ως ένα κομμάτι της ζωής των ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή.

Φάγαμε, παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια, χορέψαμε, βγήκαμε φωτογραφίες και αγναντέψαμε τον Όλυμπο που αποτέλεσε εξαιρετικό φόντο για τις φωτογραφίες μας.

Την είχαμε ανάγκη αυτή τη δράση!!! Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα κι αυτό φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Κουτσουρά Ζωή

Σχετικά Άρθρα