Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών ...
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών ...

14 Οκτωβρίου 2020

Στο πλαίσιο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΛΩΣΣΩΝ στο σχολείο μας το τελευταίο δεκαήμερο, υλοποιήθηκαν δράσεις από τους μαθητές όλων των τάξεων...

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, που γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου και οργανώνεται με τη συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταφέρνει κάθε χρόνο να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους από 45 χώρες. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες γιορτάζεται η γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη και προάγεται η εκμάθηση γλωσσών.

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων ζωγράφισαν τον εαυτό τους, έγραψαν το όνομά τους και μας καλημέρισαν στα γαλλικά και στα αγγλικά. Άκουσαν στα ελληνικά και στα γαλλικά το παραμύθι της ΤΡΕΛΟΥΤΣΙΚΗΣ και έμαθαν μαζί της τα χρώματα στα γαλλικά. Τέλος με τα χρώματά τους μας έδειξαν ότι οι ΓΛΩΣΣΕΣ είναι γέφυρες που μας ενώνουν.

Οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων με τις λέξεις των συναισθημάτων στα αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και λιθουανικά, γλώσσες των σχολείων εταίρων του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229, σχημάτισαν ένα καράβι, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τη συνέχιση του ταξιδιού στις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα .

Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων υλοποίησαν δραστηριότητες από την επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών και μας έφεραν τα χρώματα της ίριδας, τα χρώματα της αισιοδοξίας, με τα ονόματά τους γραμμένα σε έξι διαφορετικές γλώσσες.

Στην αρχική μας εικόνα μπορείτε να δείτε τη λέξη "ελπίδα", η οποία είναι επίκαιρη στις μέρες όσο λίγες φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, γραμμένη σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, δημιούργημα των παιδιών του Στ2, καθώς επίσης και τους τίτλους των δύο προγραμμάτων Erasmus+ KA229, τα οποία εκπονούνται φέτος στο σχολείο μας. Πρόκειται για τα ευρωπαϊκά προγράμματα: "Alice in wonderland - Discovering our roots" και "Cinderella then and now - Discovering values".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 07:14

Σχετικά Άρθρα