Σχολικές Δραστηριότητες

Feb 26, 2020, 0:11
Επίσκεψη στο "Παλατάκι" και στο "Βέλος" ...
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Επίσκεψη στο "Παλατάκι" και στο "Βέλος" ...

31 Οκτωβρίου 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, περιελάμβανε η σημερινή (31/10) ημέρα για τα παιδιά της Ε' και Στ' τάξης, τα οποία συνοδευόταν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων τους...

Ξεκινήσαμε με ψιλόβροχο τη σημερινή μας διαδρομή και λίγο πριν της 10:00, βρεθήκαμε στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα και χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ, αλλά και για άλλες δραστηριότητες (μέχρι και για συναυλίες). 

Εκεί μας υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι και ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν στις ομολογουμένως εξαιρετικές εγκαταστάσεις, αρχίζοντας από το Μουσείο που υπάρχει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας αυτής συναντήσαμε και δύο αθλητές της ομάδας μπάσκετ, τον Ζήση Σαρικόπουλο και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, οι οποίοι με χαρά απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Ακολούθησε η μετάβασή μας στις κερκίδες της κεντρικής σάλας του γηπέδου και ένα σύντομο πέρασμα από το κυλικείο και την μπουτίκ, που λειτούργησαν σήμερα αποκλειστικά για εμάς!

Ο χρόνος όμως πίεζε και έτσι επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και στις 11:00 και κάτι βρεθήκαμε στην περιοχή της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο από τις αρχές του Σεπτέμβρη το αντιτορπιλικό "Βέλος", ένα κομμάτι της ζωντανής ιστορίας του πολεμικού μας ναυτικού!         

Ανεβαίνοντας στο "Βέλος", ενημερωθήκαμε για την ιστορική διαδρομή του, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους του, από το ιδιαίτερα ευγενικό προσωπικό του πλοίου!

Όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μας εκεί, γεμάτοι εικόνες και όμορφα συναισθήματα, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το σχολείο ... 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 15:23