Σχολικές Δραστηριότητες

Apr 20, 2024, 14:40
Στο θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι»
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Στο θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι»

14 Φεβρουαρίου 2019

Το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2019 όπου οικογένειες, παιδιά και συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των βαθμίδων έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, οι 12 άθλοι παρουσιάζονται με τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου!

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας, με τους θεούς, τους ημίθεους, τις νύμφες, τα θηρία, τους θνητούς, τις πλεκτάνες, τις διαμάχες, τα κατορθώματα, που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν την παγκόσμια λογοτεχνία, ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο.

Πρωταγωνιστής, ο ημίθεος Ηρακλής, ο ανυπέρβλητος ήρωας, τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχική δύναμη. Καθιερώθηκε ως πρώτος υπέρ-ήρωας και ο μεγαλύτερος ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, ταυτίζοντας το όνομά του με τις έννοιες «ευρηματικότητα», «δύναμη», «ανδρεία», «γενναιότητα», «ευφυΐα», «αποφασιστικότητα».

Αυτό το πάρκο λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα Γ1, Γ2 και Δ2 τμήματα του σχολείου μας με συνοδούς τις κ. Έφη κ. Ελευθερία και τον κ. Γιώργο. Η εμπειρία ήταν μοναδική! Πλήρως κατηρτισμένοι ξεναγοί μας παρέλαβαν στην είσοδο και χωρισμένοι σε δυο τμήματα παρακολουθήσαμε τα εκθέματα και συμμετείχαμε βιωματικά σε διάφορες δράσεις...

Το τέλος μας βρήκε ενθουσιασμένους με όσα ακούσαμε και είδαμε. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφα....

Δείτε εικόνες και videos από την επίσκεψη ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 07:21