Σχολικές Δραστηριότητες

Apr 26, 2024, 1:06
Επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων (pics)
1095
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων (pics)

16 Νοεμβρίου 2018

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, τα τμήματα της Τετάρτης τάξης του σχολείου μας, συνοδευόμενα από τις δασκάλες για το Δ1 Κουτσουρά Ζωή, για το Δ2 Σαμαρά Ευστρατία, καθώς και το Γ1 συνοδευόμενο από τον δάσκαλό του Φελεκίδη Γιώργο, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων Πιερίας.

Οι μαθητές της Δ' τάξης, στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και θεμάτων Πολιτισμού εκπόνησαν πρόγραμμα με θέμα: " Ορφέας, Πιερίδες Μούσες, Αρχαία Λείβηθρα".

Οι μαθητές για ένα τρίμηνο ασχολήθηκαν και μελέτησαν όλα τα σχετικά με τον αγαπημένο γιο της Μούσας Καλλιόπης, έναν απ' τους βασικούς ποιητές και μουσικούς της αρχαιότητας κι αγαπημένο τραγουδιστή του Θεού Απόλλωνα.

Μελέτησαν τους μύθους και τις ιστορίες σχετικά με τις Εννέα Μούσες τις Πιερίδες, που ήταν θεότητες της μουσικής, των μουσικών οργάνων, του χορού, των γλεντιών, της ποίησης, της ιστορίας, της μιμητικής τέχνης και του θεάτρου.

Τέλος οι μαθητές ασχολήθηκαν με πληροφορίες και μελέτη των Αρχαίων Λειβήθρων, που βρίσκονται στον Όλυμπο, στη θέση Βάλτος του χωριού Λεπτοκαρυά. Έτσι οι μαθητές με τους δασκάλους τους επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων, όπου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά παιχνίδια, ανασκαφή και μιμητικές δράσεις.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Αρχαιολογικού πάρκου Λειβήθρων, κ. Κυπριανού Βάσω, Κάκαλου Ιωάννα και Πράπα Γιάννη, για την εκπληκτική ξενάγηση που πραγματοποίησαν για τους μαθητές μας και τους χάρισαν μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων...

Δείτε στη συνέχεια photos από τη διδακτική επίσκεψη