Σχολικές Δραστηριότητες

Mar 29, 2024, 8:58
Ξεκίνησαν τα "σχολικά γεύματα"!
1362
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Ξεκίνησαν τα "σχολικά γεύματα"!

09 Ιανουαρίου 2018

Ξεκίνησε σήμερα 9/1/2018 η εφαρμογή του προγράμματος σίτισης των παιδιών που μάς δήλωσαν υπεύθυνα ότι θα συμμετέχουν σε αυτό.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει να μας προμηθεύει καθημερινά με τα απαραίτητα τρόφιμα, έφερε σήμερα τα πρώτα πακέτα στο σχολείο μας! Μάλιστα το σημερινό μενού -το οποίο παρέλαβε η τριμελής επιτροπή που έχει οριστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων- περιελάμβανε: σαλάτα, ψωμάκι, μακαρόνια με κιμά και το κάθε παιδί πήρε και ένα σετ μιας χρήσης με πλαστικά μαχαιροπίρουνα!

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» πηγαίνουν στις προκαθορισμένες αίθουσες σίτισης. Η ώρα της σίτισης διαρκεί ως τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο. Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, η ώρα σίτισης-χαλάρωσης λήγει, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του Ολοημέρου, στις 14.00.

Το μενού του Προγράμματος αφορά και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στo πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

Σχετικά Άρθρα