Erasmus Plus

Mar 19, 2024, 11:15
H "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", μέσα από τους πίνακες του Dali
1819
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

H "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", μέσα από τους πίνακες του Dali

23 Ιανουαρίου 2020

Οι μαθητές του Ε1 ζωγραφίζουν την "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" επηρεασμένοι από τους 12 πίνακες πού ζωγράφισε ο Salvador Dali για τo ίδιο θέμα...

Το 1985, διανεμήθηκαν 20 χιλιάδες λαμπερά και προσεκτικά επεξεργασμένα νέα βιβλία, με τίτλο "Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων", γραμμένο στην κάλυψη. Από την πρώτη του έκδοση, το πιο διάσημο έργο του Lewis Carroll συνεχίζει να αφήνει το σημάδι του στον λαϊκό πολιτισμό.

Η αναμφισβήτητη επιρροή της είναι προφανής όταν παρατηρούμε σύγχρονα κομμάτια που δεν περιορίζονται στη λογοτεχνία. Είναι γεμάτο από σύνθετα γραφικά και εικόνες που παραμένουν στο μυαλό του αναγνώστη πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου.

Έχει συχνά θεωρηθεί ως σουρεαλιστικό έργο μυθοπλασίας, οπότε δεν είναι περίεργο ότι ο Σαλβαδόρ Νταλί ήταν μέρος ενός έργου που σχετίζεται με το μυθιστόρημα.

Ο φημισμένος σουρεαλιστής ζωγράφος πραγματοποίησε μια σειρά απεικονίσεων για την επανεκτύπωση του βιβλίου αφού του ανατέθηκε από το Maecenas Press-Random House το 1969.

Όπως αναμενόταν από τον καλλιτέχνη, ο Dalí δεν τήρησε τις παραδόσεις και ούτε φαίνεται να βασίζει τις απεικονίσεις του στα αρχικά έργα του John Tenniel. Ο Dalí κατέληξε σε συνολικά 12 ηλιογραφικές χαρακτικές, μία για κάθε κεφάλαιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 08:42

Σχετικά Άρθρα