Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σχολικός Αγιασμός (pics)...
1812
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Σχολικός Αγιασμός (pics)...

12 Σεπτεμβρίου 2016

Με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε φέτος ο Αγιασμός του σχολείου μας για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016 – 2017.

Την τελετή πραγματοποίησε ο νέος ιερές της ενορίας μας ο πατέρα Αντρέας. Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε αυτοπροσώπως ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Χιονίδης, και ικανός αριθμός δημοτικών συμβούλων και παραγόντων των υπηρεσιών. Αξιοσημείωτη και με συμβολισμό υπήρξε και η παρουσία του σχολικού συμβούλου της 4ης Ε. Π. κ. Δαραή Κωνσταντίνου.

Ο Αγιασμός ήταν προγραμματισμένος για τις 11.30 και από νωρίς άρχισε η προσέλευση των μαθητών. Πολλοί εξ' αυτών συνοδεύονταν και από τους γονείς τους. Το μεγάλο λοιπόν πλήθος επώνυμων και ανώνυμων προσκεκλημένων προσέδωσε μια πανηγυρική χροιά στη σεμνή τελετή.

Με το πέρας του Αγιασμού ο ιερέας ευχήθηκε όλους τους παριστάμενους και κυρίως τους μικρούς μαθητές με ευχές για την πρόοδο των μαθημάτων αλλά και για την υγεία των οικογενειών τους. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντής του σχολείου για τις καθιερωμένες ευχές ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους αυτούς που σενετέλεσαν στην αισθητική και όχι μόνο αναβάθμιση της αυλής μας, αλλά και του εσωτερικού του διδακτηρίου. Κατόπιν ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για καλή σχολική χρονιά και αναφέρθηκε στο έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου Κατερίνης για τη λειτουργία των σχολείων! Τον κύκλο των ευχών έκλεισε ο Σχολικός μας Σύμβουλος με λιτό και απέριττο τρόπο!

Μετά και τις απαραίτητες οδηγίες από το Διευθυντή του σχολείου για τον προγραμματισμό της επόμενη ημέρας αποχώρησαν από το χώρο του σχολείου μας γονείς και μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων δεξιώθηκε εκπαιδευτικούς και επίσημους καλεσμένους με θαυμάσια κεράσματα!

Σχετικά Άρθρα