Επικαιρότητα

Apr 19, 2024, 21:26
Ενημέρωση για τον κορονοϊό!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Ενημέρωση για τον κορονοϊό!

03 Φεβρουαρίου 2021

Το Σχολείο σας ενημερώνει ότι μια μητέρα μαθητή μας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ο μαθητής παρακολουθούσε κανονικά το πρόγραμμα στο σχολείο μέχρις ότου μας γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της μητέρας. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Από το σχολείο ενεργοποιήθηκε άμεσα το σχετικό πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων κοροναϊού του ΕΟΔΥ και ο μαθητής τέθηκε σε αποχή 14 ημερών από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το σχολείο παρακολουθεί την πορεία του μαθητή και είμαστε σε άμεση συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι δεν πρόκειται για επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σχολείο.

Άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα κι άλλο στενή επαφή. Ενεργούμε βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Ο μαθητής μας δεν εμφανίζει συμπτώματα ενώ οι περαιτέρω εξετάσεις μπορούν να γίνουν μόνο μετά από πρωτοβουλία της οικογένειάς του ή κατόπιν σχετικού αιτήματος προς τον ΕΟΔΥ, εφ' όσον κριθεί ότι συντρέχουν λόγοι για την προστασία της σχολικής κοινότητας.

Να σημειωθεί πως ένα τμήμα δεν προβλέπεται να κλείσει, όταν το κρούσμα δεν αφορά εκπαιδευτικό ή μαθητή.

Αναφορικά δε με το ενδεχόμενο κλεισίματος του σχολείου αυτό συμβαίνει μόνο σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τρία και πάνω κρούσματα σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς.

Από την διεύθυνση του Σχολείου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 10:01

Σχετικά Άρθρα