Επικαιρότητα

Mar 19, 2024, 9:07
Ενημέρωση ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Ενημέρωση ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς!

11 Σεπτεμβρίου 2020

Ενόψει του αγιασμού και της έναρξης των μαθημάτων στις 14/9/2020, σας ενημερώνουμε για κάποια σημαντικά θέματα που ενδιαφέρουν  ...

1. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/9 στις 10:30

2. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 08:15 και θα αποχωρήσουν στις 11:30 αφού παραλάβουν τα βιβλία τους

Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά:

α) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς,

β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.

Η βεβαίωση που θα προσκομίσουν θα πρέπει να είναι από Δημόσιο Φορέα!

Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του. Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Πότε οι απουσίες των μαθητών δεν προσμετρώνται, λόγω Κορωνοϊού (δείτε ΕΔΩ)

Συμπληρωματικές οδηγίες στα σχολεία για τις μάσκες (δείτε ΕΔΩ)

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται με νέα δεδομένα και πολλά θέματα λειτουργίας επαναπροσδιορίζονται και τοποθετούνται σε μια νέα βάση. Απαιτείται από όλους μας η ευλαβική τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, των οδηγιών της σχολικής μονάδας που φοιτούν τα παιδιά σας, αλλά και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε πιο ασφαλείς συνθήκες για τους μαθητές μας, θα διασφαλίσουμε τη ΜΗ μετάδοση του ιού, θα διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και θα εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται ως εξής:

Οι μαθητές της Α' και Β' τάξης θα εισέρχονται στο Σχολείο ΜΟΝΟ από τη νότια είσοδο (του νηπιαγωγείου) από τις 08:00 έως τις 08:10. Θα κατευθύνονται στην αίθουσα διδασκαλίας χωρίς να περιφέρονται στην αυλή. Κατά την αποχώρηση θα ακολουθείται η ίδια διαδρομή στις 13:15.

Οι μαθητές της Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξης θα εισέρχονται στο Σχολείο από την κύρια είσοδο από τις 08:00 έως τις 08:10. Οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων θα εισέρχονται στο χώρο του σχολείου από την κύρια είσοδο, ενώ οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα εισέρχονται από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από το κυλικείο. Θα κατευθύνονται στις αίθουσες διδασκαλίας των χωρίς να περιφέρονται στην αυλή. Κατά την αποχώρηση θα ακολουθείται η ίδια διαδρομή στις 13:15.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ.   ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.

Η συγκέντρωση στο χώρο της προσευχής ΔΕΝ θα πραγματοποιείται.

Το κυλικείο ΔΕΝ θα λειτουργήσει, όσοι (μαθητές) δεν πίνουν νερό από τη βρύση θα πρέπει να το φέρουν από το σπίτι.

Ίσως θα χρειαστεί οι μαθητές να έχουν και τον προσωπικό τους μαρκαδόρο πίνακα.

Στις αίθουσες και στους διαδρόμους έχουν τοποθετηθεί συσκευασίες με αντισηπτικό.

Οι μαθητές ΔΕΝ δανείζουν και δεν δανείζονται σχολικά αντικείμενα (μολύβια, ξύστρες, κ.λ.π.) και δεν μεταφέρουν παιχνίδια ή άλλα προσωπικά αντικείμενα από το σπίτι τους στο Σχολείο.

Παρακαλούνται οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους να απομακρύνονται αμέσως από την είσοδο για να προσέρχονται με ασφάλεια οι επόμενοι μαθητές.

Για κανένα λόγο δεν θα εισέρχονται εντός της αυλής του Σχολείου.

Η είσοδος γονέων/κηδεμόνων θα επιτρέπεται μόνο για διοικητικές υπηρεσίες όταν οι μαθητές βρίσκονται στις αίθουσες, και εάν η διεκπεραίωση του αιτήματος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά. [Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]

Μπορείτε να ενημερώνεστε για σχετικά θέματα μέσα από τις σελίδες του σχολείου μας http://12dimotikokaterinis.blogspot.com/ και http://www.12dimkaterinis.gr/

Η ενημέρωση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς για θέματα οδηγιών ή προόδου θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες θα απευθύνεστε στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων ή στη διεύθυνση του Σχολείου.

Για το διδακτικό προσωπικό

Ο Διευθυντής

Κραγιόπουλος Νικόλαος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 20:22

Σχετικά Άρθρα