Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γενικές οδηγίες προς γονείς και μαθητές!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Γενικές οδηγίες προς γονείς και μαθητές!

28 Μαΐου 2020

Όπως σας έχουμε ενημερώσει την Δευτέρα 1 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα Σχολεία μετά την λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους.

Η επαναλειτουργία πραγματοποιείται με νέα δεδομένα και πολλά θέματα λειτουργίας επαναπροσδιορίζονται και τοποθετούνται σε μια νέα βάση. Απαιτείται από όλους μας η ευλαβική τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, των οδηγιών της σχολικής μονάδας που φοιτούν τα παιδιά σας, αλλά και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων.

Κατ' αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε πιο ασφαλείς συνθήκες για τους μαθητές μας, θα διασφαλίσουμε τη ΜΗ μετάδοση του ιού, θα διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και θα εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται ως εξής:

Οι μαθητές της πρώτης και δεύτερης τάξης θα εισέρχονται στο Σχολείο ΜΟΝΟ από τη νότια είσοδο (του νηπιαγωγείου) από τις 08:00 έως τις 08:10. Θα κατευθύνονται στην αίθουσα χωρίς να περιφέρονται στην αυλή. Το πρώτο διάλειμμα θα πραγματοποιείται από τις 09:25 έως τις 09:40, ένα τέταρτο πριν το συνηθισμένο πρόγραμμα, όπως το ίδιο θα ισχύει και για τα επόμενα. Κατά την αποχώρηση θα ακολουθείται η ίδια διαδρομή στις 13:15.

Οι μαθητές της τρίτης και τέταρτης τάξης θα εισέρχονται στο Σχολείο από την κύρια είσοδο από τις 08:00 έως τις 08:10. Θα κατευθύνονται στην αίθουσα χωρίς να περιφέρονται στην αυλή. Το πρώτο διάλειμμα θα πραγματοποιείται από τις 09:40 έως τις 09:55. Κατά την αποχώρηση θα ακολουθείται η ίδια διαδρομή στις 13:15.

Οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης θα εισέρχονται στο Σχολείο από την κύρια είσοδο από τις 08:10 έως τις 08:20. Θα κατευθύνονται στην αίθουσα χωρίς να περιφέρονται στην αυλή. Το πρώτο διάλειμμα θα πραγματοποιείται από τις 09:55 έως τις 10:10. Κατά την αποχώρηση θα ακολουθείται η ίδια διαδρομή στις 13:25.

Η συγκέντρωση στο χώρο της προσευχής ΔΕΝ θα πραγματοποιείται.

Το κυλικείο ΔΕΝ θα λειτουργήσει, όσοι (μαθητές) δε πίνουν νερό από τη βρύση θα πρέπει να το φέρουν από το σπίτι.

Ίσως θα χρειαστεί οι μαθητές να έχουν και τον προσωπικό τους μαρκαδόρο πίνακα.

Στις αίθουσες και στους διαδρόμους έχουν τοποθετηθεί συσκευασίες με αντισηπτικό.

Οι μαθητές ΔΕΝ δανείζουν και δεν δανείζονται σχολικά αντικείμενα (μολύβια, ξύστρες, κ.λ.π.).

Τα βιβλία του σχολικού έτους 2019-2020 δεν πρέπει να καταστραφούν, επειδή πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για την εξάντληση της ύλης το Σεπτέμβριο.

Παρακαλούνται οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους να απομακρύνονται αμέσως από την είσοδο για να προσέρχονται με ασφάλεια οι επόμενοι μαθητές.

Για κανένα λόγο δεν θα εισέρχονται εντός του Σχολείου.

Η είσοδος γονέων/κηδεμόνων θα επιτρέπεται μόνο για διοικητικές υπηρεσίες όταν οι μαθητές βρίσκονται στις αίθουσες, και εάν η διεκπεραίωση του αιτήματος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά. [Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]

Στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας έχουν αναρτηθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα σε επεξεργάσιμη μορφή (δήλωση μη παρακολούθησης, δήλωση για το Ολοήμερο, για τη Β΄ ξένη γλώσσα κ.λ.π.) http://www.12dimkaterinis.gr/

Η ενημέρωση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς για θέματα οδηγιών ή προόδου θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες θα απευθύνεστε στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων ή στη διεύθυνση του Σχολείου.

Για το διδακτικό προσωπικό

Ο Διευθυντής

Κραγιόπουλος Νικόλαος

Σχετικά Άρθρα