Επικαιρότητα

Mar 19, 2024, 9:40
Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας
1169
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας

27 Μαΐου 2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Με την υπουργική απόφαση της 25/05/2020 ξεκινάει η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, έχοντας σαν στόχο τη σταδιακή επαναφορά στην εκπαιδευτική κανονικότητα και με τρόπο που να εξασφαλίζεται τόσο η προστασία της υγείας των μαθητών μας, όσο και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, το Σχολείο μας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού για λόγους προστασίας των μαθητών και της δημόσιας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε εξασφαλίσει κατά την καθημερινή διδακτική διαδικασία για τους μαθητές μας τα παρακάτω:

1. Να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των θέσεων εργασίας των μαθητών εντός της αιθούσης.

2. Να αποφεύγεται ο συγχνωτισμός – συγχρωτισμός και συνωστισμός σε οποιονδήποτε χώρο εντός του κτηρίου. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιούνται όλοι οι χώροι διδακτικής εργασίας (γραφεία/ηλεκτρονικοί υπολογιστές) κ.λ.π.

3. Να παρέχονται τα απαραίτητα υλικά για το πλύσιμο των χεριών, όπως σαπούνι και χειροπετσέτες μιας χρήσης, αλκοολούχο αντισηπτικό σε κοινόχρηστους χώρους, όπως και στις αίθουσες διδασκαλίας και τους διαδρόμους.

4. Να λαμβάνεται μέριμνα για την εξασφάλιση και διατήρηση επαρκούς αερισμού των χώρων διδασκαλίας και εργασίας.

5. Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και απαγόρευση λειτουργίας του κυλικείου.

6. Να υπάρχει ενημέρωση για τα πιο πρόσφατα δεδομένα σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και να αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό που είναι διαθέσιμο από τον ΕΟΔΥ, επισημαίνοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής.

Επιπλέον,

Εφαρμόζουμε κάθε ενδεδειγμένο νόμιμο τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών με την αξιοποίηση κάθε πρόσφορου τεχνολογικού ή τηλεπικοινωνιακού μέσου. Μπορείτε να μας στέλνετε ηλεκτρονικά τα τυχόν αιτήματά σας ή τις δηλώσεις/βεβαιώσεις περί φοίτησης στο Ολοήμερο ή την επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας. Τα σχετικά έγγραφα θα τα βρείτε αναρτημένα στην ιστοσελίδα ή στην εφημεριδούλα μας σε επεξεργάσιμη μορφή.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί. (έχει αναρτηθεί).

Συγκεκριμένες οδηγίες θα λάβετε από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων ο Διευθυντής

Κραγιόπουλος Νικόλαος

Σχετικά Άρθρα