Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μηνύματα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
1790
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Μηνύματα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

11 Σεπτεμβρίου 2014

Με την ευκαιρία της σημερινής (11/9) έναρξης των μαθημάτων, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, απέστειλαν στα Σχολεία τα παρακάτω μηνύματα...

Μήνυμα Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Όλα τα σχολεία της χώρας ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους για να καλωσορίσουν τους μαθητές. Όλα τα σχολεία της χώρας έχουν έγκαιρα τα βιβλία. Η εκπαίδευση, η μόρφωση και η παιδεία πρέπει να αποτελούν τα εφόδια όλων των μαθητών.

Στο ρόλο του σχολείου η Πολιτεία εντάσσει και τη σωστή διατροφή και την άθληση, την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών, την καταπολέμηση του ρατσισμού και γενικά όλες τις δράσεις που διαμορφώνουν έναν δημοκρατικό πολίτη , υπεύθυνο και σωματικώς υγιή.

Τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μας είναι αρκετά. Προσπαθούμε και με τη βοήθεια όλων μας θα τα ξεπεράσουμε.

Στους μαθητές εύχομαι καλή πρόοδο.

Χαιρετισμός του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γ. Δ. Καρατάσιου, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014-2015

«Κατάλαβε το καλά και κλείσε αυτή την αλήθεια μέσα στην ψυχή σου, ότι η διδασκαλία ανήκει στην κατηγορία των πνευματικών έργων, όπου το καλό αποτέλεσμα είναι προϊόν έμπνευσης και δημιουργικού οίστρου. Με μια λέξη: είναι δημιουργία. Και ο άξιος δάσκαλος: δημιουργός». Ε. Παπανούτσος

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί γονείς,

Με συναισθήματα χαράς και ευθύνης, υποδεχόμαστε τα παιδιά μας στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Εύχομαι από καρδιάς, σε όλους τους συντελεστές του εκπαιδευτικού έργου, καλή σχολική χρονιά, πλούσια και πολυδιάστατη δράση. Είμαι βέβαιος ότι με προτεραιότητά μας την προσφορά του μορφωτικού αγαθού σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, θα εργαστούμε ενωμένοι για να προωθήσουμε τους στόχους της δημιουργικής μάθησης, της αριστείας και της καινοτομίας, αλλά, κυρίως, για να χτίσουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, ένα σχολείο με κοινωνικό περιεχόμενο και ευαισθησία, ασφαλές, χαρούμενο, ανοιχτό στη γνώση και στην πρόοδο.

Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι καλή δύναμη.

Από τους γονείς ζητώ να σταθούν δίπλα στους μαθητές και τα σχολεία μας.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Στην καθημερινή σας προσφορά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και το στελεχιακό δυναμικό των ΠΕΚ, ΚΠΕ και ΚΕΔΔΥ, βρίσκεται με ουσιαστικό τρόπο δίπλα σας, διοικητικά, παιδαγωγικά και επιστημονικά. Όλοι μαζί επιδιώκουμε να συνθέσουμε μια δυναμική κοινότητα με υψηλές παιδαγωγικές αξίες, σαφείς στόχους και μαθησιακά αποτελέσματα που δικαιώνουν τον αγώνα μας.

Σας ευχαριστώ όλους και όλες θερμά, γιατί παρά τις τυχόν λειτουργικές δυσκολίες της σύνθετης εκπαιδευτικής πραγματικότητας, πορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια μαζί, βάζουμε τον πήχυ ψηλά και παράγουμε εκπαιδευτικό έργο που τιμά την Κεντρική Μακεδονία. Και φέτος, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οργανώνουμε την προσπάθειά μας, εργαζόμαστε με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά, με δύναμη και υγεία!

Σχετικά Άρθρα