Εκδρομές

Mar 19, 2024, 11:38
Στην Παλιοκαστρίτσα!
4142
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Στην Παλιοκαστρίτσα!

15 Μαΐου 2017

Την Παλιοκαστρίτσα της Κέρκυρας είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε σήμερα με το σχολείο μας κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδρομής μας.

Είναι ένα παραλιακό χωριό βορειοδυτικά της πόλης της Κερκύρας σε απόσταση 25 χιλιομέτρων. Είναι από τα πιο φημισμένα θέρετρα της Κέρκυρας. Κολπίσκοι και αμμώδεις παραλίες, ελαιώνες, κατάφυτοι λόφοι και βράχοι μέσα στη θάλασσα και ονειρεμένοι όρμοι συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό που μαγνητίζει τους επισκέπτες του νησιού.

Στην παραλία στον κόλπο της Παλαιοκαστρίτσας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Μελετητές ισχυρίζονται ότι στην Παλαιοκαστρίτσα ήταν η πρωτεύουσα των Φαιάκων και ότι η Ναυσικά βρήκε τον Οδυσσέα στον κόλπο αυτής (της Παλαιοκαστρίτσας). Όμως δεν έχουν βρεθεί αρχαιολογικά μνημεία στην περιοχή αυτή ώστε να στηριχτεί αυτή η άποψη.

Η Παλαιοκαστρίτσα άρχισε να αναπτύσσεται μετά το 1950 και άρχισε να αποκτά τουριστικές επιχειρήσεις, εστιατόρια και καταλύματα.

Στην περιοχή μπορεί κανείς να επισκεφτεί το μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας, που βρίσκεται στους υπερυψωμένους κήπους στην άκρη του ακρωτηρίου ψηλά στα βουνά το οποίο ασφαλώς και θα επισκεφτούμε!

Το αντρικό μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας, που αποτελούσε το μοναδικό οίκημα στην περιοχή για χρόνια, ιδρύθηκε το 1228 και διαθέτει τεράστια συλλογή Βυζαντινών κειμηλίων και εικόνων, και ένα σκελετό μαμούθ. Στην αυλή του υπάρχει και το μεγάλο πηγάδι όπου οι επισκέπτες πετούν νομίσματα και κάνουν ευχές.

Σήμερα το μοναστήρι το επισκέπτονται οι τουρίστες, αλλά όχι μόνο για λόγους ευλάβειας. Ο χώρος που βρίσκεται το μοναστήρι προσφέρει πανοραμική θέα στη Θάλασσα του Ιονίου και αποτελεί ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς το υπέροχο ηλιοβασίλεμα πριν κινήσει πάλι για την πόλη.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η Παλαιοκαστρίτσα ουσιαστικά δεν αλλοιώθηκε από την τεράστια τουριστική ανάπτυξη της. Αν και οι επιχειρήσεις εισέβαλλαν στο κομμάτι αυτό του νησιού, αναπτύσσοντας πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, μπαρ και εστιατόρια, η Παλαιοκαστρίτσα παραμένει το πιο κατάφυτο σημείο του νησιού, με δάση και ελαιώνες που δένουν απόλυτα με το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.

Η παραλία της Παλαιοκαστρίτσας είναι φημισμένη για τα κρύα της νερά

Σχετικά Άρθρα