Διάφορα

Apr 14, 2021, 17:38
Δέκα τρόποι να ηρεμήσεις ένα θυμωμένο παιδί
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Δέκα τρόποι να ηρεμήσεις ένα θυμωμένο παιδί

18 Φεβρουαρίου 2016

Αυτοί οι δέκα τρόποι να ηρεμήσεις ένα θυμωμένο παιδί είναι τρόποι με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να χειρίζονται το θυμό τους με υγιή τρόπο.

Πολλές από τις λύσεις αυτές δίνουν στα παιδιά σωματικό τρόπο εκτόνωσης για ορισμένα από τα συναισθήματα τα οποία έχουν φυλαγμένα μέσα τους.

Τα παιδιά έχουν θυμό για διάφορους λόγους. Το πρώτο πράγμα για ανάλυση είναι το σπίτι. Είναι το σπίτι σου ένα υγιές περιβάλλον ή υπάρχει ένταση λόγω κάποιων οικογενειακών καταστάσεων; Πως μπορείς να φτιάξεις το μπάχαλο το οποίο το περιτριγυρίζει; Μήπως χειρίζεσαι εσύ τα διάφορα θέματα με το θυμό; Προσπάθησε να το ξεδιαλύνεις και αυτό. Αν έχεις αξιολογήσει το περιβάλλον τους (σπίτι, φροντίδα, σχολείο κτλ.), μην αναστατώνεσαι με τη συμπεριφορά του παιδιού σου. Υπάρχουν όλων των ειδών προσωπικότητες σε αυτό τον κόσμο, και κάποιες από αυτές είναι συνέχεια στο κόκκινο, έτσι χρειάζεται να τους βοηθήσουμε να μάθουν πως να κατευθύνουν αυτή τη συμπεριφορά με υγιείς τρόπους.

Επιπλέον, τα μικρότερα παιδιά συχνά ξεσπάνε από θυμό επειδή είναι τόσο συγχυσμένα και δεν έχουν λόγια να εκφράσουν τι γίνεται μέσα τους. Καμιά φορά το τι φαίνεται σαν «θυμός» είναι κατακρίβειαν μια βαθιά σύγχυση στο να θέλουν να κάνουν κάτι, να έχουν καλή απόδοση, να επικοινωνήσουν καλύτερα ή να καταλάβουμε το δικό τους κόσμο περισσότερο. Αυτό είναι ένα πολύ φυσικό μέρος της διαδικασίας της ανάπτυξης του παιδιού. Χρειάζεται υπομονή και παιδεία από το γονέα για να μπορέσει να καταλάβει πώς να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να χειρίζονται τα συναισθήματα τους.

Πηγή: kidsgo.com.cy

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 12:14

Σχετικά Άρθρα