Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ρουμελιώτικο κοκορέτσι ...
1894
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Ρουμελιώτικο κοκορέτσι ...

11 Απριλίου 2015

Μη σας μπερδεύει η καταγωγή της συνταγής. Είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος παρασκευής του.

Υλικά συνταγής

1 αντεριά (εντεράκια), από κατσίκι κατά προτίμηση ή αρνίσια
1 συκωταριά αρνίσια
γλυκάδια αρνίσια
1 μεγάλη μπόλια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Γυρίζουμε τα αντεράκια τα μέσα έξω και τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Προαιρετικά στύβουμε λεμόνι στην αντεριά και την αφήνουμε στο ψυγείο να ασπρίσει). Κόβουμε τη συκωταριά σε μεγάλα κομμάτια, σαν μεγάλες μπουκιές. Τη βάζουμε σε μπολ και την αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε μικρή σούβλα περνάμε 2-3 κομμάτια συκωταριάς (εναλλάξ συκώτι, πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα) και ενδιάμεσα βάζουμε γλυκάδια εναλλάξ με κομματάκια μπόλιας που θα βοηθήσουν το κοκορέτσι να κρατήσει υγρασία και να μη στεγνώσει. Αφού περάσουμε όλα τα υλικά στη σούβλα, αλατοπιπερώνουμε και πάλι. Βουτάμε την μπόλια σε χλιαρό νερό για να ανοίξει καλά. Την απλώνουμε πάνω στη σανίδα κοπής. Ακουμπάμε τη σούβλα με το κοκορέτσι και προσεκτικά τυλίγουμε την μπόλια γύρω τους, καλύπτοντάς το τελείως. Στερεώνουμε τη συκωταριά από τη μια άκρη της σούβλας στην άλλη και την τυλίγουμε σφιχτά γύρω από το κοκορέτσι. Στερεώνουμε καλά στο τελείωμα την αντεριά. Ψήνουμε το κοκορέτσι στα κάρβουνα, τοποθετώντας το στην αρχή ψηλά από την φωτιά, να απέχει περίπου 40 εκ., για να σιγοψηθεί μέχρι μέσα και όταν αρχίσει να ροδίζει το κατεβάζουμε πιο κοντά στη φωτιά, να απέχει γύρω στα 15 εκ., μέχρι να ροδίσει καλά.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά

Σχετικά Άρθρα