Διάφορα

Mar 29, 2024, 0:16
H ώρα της επιστροφής στις υποχρεώσεις
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

H ώρα της επιστροφής στις υποχρεώσεις

09 Ιανουαρίου 2020

Eφτασε η ώρα!!! Ήρθε η ώρα της επιστροφής μετά από 17 μέρες! Το μόνο που χρειάζεται είναι θετική σκέψη και να κρατήσουμε τις όμορφες στιγμές!

Κάποια μικρά tips για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους είναι:

Ξεστολίστε το σπίτι μαζί με το παιδί και ξαναθυμίστε τις όμορφες στιγμές που περάσατε. Εναλλακτικά, μπορείτε να γράψετε μαζί με το παιδί κάποιες σκέψεις και να τις κλείσετε σε ένα κουτί. Σε δύσκολες στιγμές μπορείτε να ξαναδιαβάζετε τις αναμνήσεις σας!

Επαναφέρετε τον ύπνο της οικογένειας στα φυσιολογικά επίπεδα.

Μειώστε την ενασχόληση σας όλοι με τις ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ, υπολογιστής)

Δώστε τους κίνητρο!! Εστιάστε στο πως θα ξαναδούν τους φίλους του και θα επιστρέψουν στα αγαπημένα τους μαθήματα! Αντίστοιχα σκεφτείτε και εσείς ότι θα δείτε τους συναδέρφους σας και θα ξεφύγετε από την ρουτίνα του σπιτιού.

Προσπαθήστε το Σαββατοκύριακο να αφιερώνετε χρόνο στα παιδιά να παίζετε μαζί τους, μια βόλτα στο πάρκο είναι αρκετή. Ας μην ξεχνάμε πως οι γιορτές είναι οι άνθρωποι μας!

Οπλιστείτε με υπομονή και δώστε χρόνο στην προσαρμογή όλων σας!!Νομίζω ότι μια βδομάδα τα παιδιά τη χρειάζονται (και εμείς μην νομίζετε)

Ξαναθυμίστε το πρωινό, μαζευτείτε όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι και ξεκινήστε μια όμορφη μέρα!!

Να θυμόμαστε πως και εμείς οι μεγάλοι εάν οργανώσουμε τις υποχρεώσεις της δουλειάς μας πριν φύγουμε, το να βρούμε ένα οργανωμένο και τακτοποιημένο πρόγραμμα όταν επιστρέψουμε θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε πιο ξεκούραστα. Καλό θα είναι να έχουμε προγραμματίσει ελαφριές υποχρεώσεις για τις πρώτες μέρες της επιστροφής μας.

Επίσης ας βάλουμε νέους στόχους για το 2020 και ας σκεφτούμε πως είναι καλό να δουλεύουμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να δουλεύουμε!!! Όσο αυτό είναι εφικτό

Πηγή: katarraktisvillage.com