Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών
1199
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών

03 Σεπτεμβρίου 2019

Η ανάπαυλα σε λίγο καιρό τελειώνει και όλοι θα μπούμε πάλι στο πρόγραμμα μας!

Σκέφτηκα να γράψω λοιπόν κάποιο άρθρο για τα σχολικά υλικά.

Θα ξεκινήσω πως είναι καλό αφενός να περιμένουμε τη λίστα από το σχολείο και αφετέρου ότι θα ήταν καλό να περιμένουμε 2-3 μέρες για να ξεχυθούμε στις αγορές καθώς θα γίνεται χαμός!

Επιπρόσθετα θα ήταν καλό να κάνουμε μια έρευνα αγοράς στο internet για να συγκρίνουμε τιμές και να καταλήξουμε ποιο κατάστημα θα επισκεφτούμε!

Κάποιες μικρές συμβουλές είναι οι εξής:

* Δείτε τι υπάρχει στο σπίτι πρώτα, πριν προβείτε σε αγορές. Πχ: Μπορεί να έχουμε γόμες, μολύβια και να μην χρειαστεί να πάρουμε πάρα πολλά.

* Επιλέξτε Τσάντα με ροδάκια. Είναι προτιμότερο για τα παιδιά καθώς δεν κουβαλούν τόσο βάρος στην πλάτη τους. Ειδικά στις πρώτες σχολικές τάξεις είναι πολύ ωφέλιμο.

* Προτιμάτε απλά μολύβια και όχι μηχανικά καθώς αφενός αποσπούν την προσοχή των παιδιών και αφετέρου χαλάνε πιο εύκολα. Επιπρόσθετα, με οδηγία της ένωσης των καταναλωτών είναι καλό πως δεν πρέπει να αγοράζουμε σχολικά είδη που μυρίζουν σαν τρόφιμα (σβύστρες κ.λπ.). Τέλος πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα σχολικά που μοιάζουν με παιχνίδια, δεν πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές ασφάλειας με τα παιχνίδια.

* Είναι σημαντικό σε όλα τα σχολικά υλικά να υπάρχει το σήμα ασφάλειας. (CE)

* Διαλέξτε συσκευασίες με σχολικά υλικά (μολύβια, γόμα, στυλό) και όχι μεμονωμένα κομμάτια. Αφενός είναι πιο οικονομικά και αφετέρου αποφεύγουμε να επισκεπτόμαστε συνέχεια το βιβλιοπωλείο.

* Αφήστε τα παιδιά να συμμετέχουν στις αγορές εξηγώντας του με απλά λόγια, πως γίνονται οι επιλογές των σχολικών ειδών.

Καλές αγορές!

Γράφει η Ειρήνη Παπαδοπούλου

Πηγή: katarraktisvillage.com

 

Σχετικά Άρθρα